Onderhoud teak tuinmeubelen

Onderhoud teak tuinmeubelen

Elskamp Tuinmeubelcentrum geeft u advies over het onderhoud van uw teak tuinmeubelen

Eigenschappen van teak tuinmeubelen

Teakhout is een van de beste houtsoorten. Dit komt doordat het hout van nature vele oliën bevat. Er zijn veel kwaliteitsverschillen in teakhout. Er is jong teakhout (lage segment) dit hout is ongeveer 25 jaar oud, het is poreuzer en minder vet. Teakhout in het midden segment is ongeveer 40 jaar oud, het heeft een sterkere en vettere structuur vergeleken met jong teakhout. Hoge segment teakhout is ongeveer 60 jaar oud, dit teakhout is het vets en heeft de dichtste structuur.
 

Hoe onderhoud ik mijn teak tuinmeubelen?

U onderhoudt uw teak tuinmeubelen op de hieronder beschreven manier:

Stap 1: Basis Reiniging 

Maak uw teakhout tuinmeubelen schoon met water en een mild sopje, gebruik een aluminium spons om de viezigheid eraf te scrubben. Let op, goed naspoelen met water zodat er geen olie en zeep resten blijven zitten. Gebruik geen hogedrukspuit, de kracht van de straal tast de bovenlaag aan (teak wordt ruw).

Stap 2: Hardnekkig vuil

Mocht u het teak niet schoon gekregen hebben op de hier bovenstaande manier gebruik dan onze Teak Reiniger & Hersteller. Deze Teak Reiniger & Hersteller is speciaal gemaakt om diep ingetrokken vuil en vlekken te vewijderen zoals: water-, wijn- en vetvlekken.

Stap 3: Beschermen/Behandelen

Tevens is het goed om uw teak tuinmeubelen te beschermen met onze Teak Beschermer. Deze Teak Beschermer voorkomt het verweren en snel grijs worden van het teak. Tevens biedt het een langdurige bescherming tegen het aanhechten van nieuw vuil. De polymeren in het product maken het teakhout waterdicht, maar laten het nog wel ademen zodat er geen zwart aanslag in het teak komt.

Stap 4: Beschermhoes

Voor teakhout Tuinmeubelen adviseren wij om géén beschermhoes te gebruiken. Door het gebruik van een hoes kunnen er vlekken in het teak ontstaan. Deze vlekken kunnen er weer uitgehaald worden doormiddel van het stappenplan.
 

Contact:

U kunt de teakhout onderhoudsmiddelen online bij ons bestellen. Ook bent u van harte welkom in onze showroom voor extra advies en een kopje koffie.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »