Infrarood Heaters

Ongetwijfeld heeft u wel eens een terrasje gepakt in de zomer. Als het langzaamaan kouder wordt (later in het jaar of 's avonds) gaat er vaak een terrasheater aan. Zo blijft het toch heerlijk om te blijven zitten. Nu is er ook de mogelijkheid voor u om deze luxe thuis te hebben. Dit kan onder andere door het plaatsen van een terrasheater op basis van infraroodstraling.

Infrarood straling

Infraroodstraling is een niet-zichtbare straling welke aanvoelt als warmte. Het grote voordeel van deze straling is dat deze niet de lucht verwarmt, maar de objecten zelf. Dat komt omdat de lucht niet verwarmd wordt, zoals bij een gasheater. Een nadeel is dat deze straling bijna niet gevormd kan worden, zonder rood licht. Daarom zal een infraroodheater bijna altijd rood licht geven.

Kwaliteit van de lamp

De lampen in de terrasheaters zijn er in verschillende maten en kwaliteiten. De gebruikte lampen zijn: kwarts-, carbon- en halogeenlampen.
Kwartslampen zijn de goedkoopste en halogeen de duurste. Dit komt uiteraard ook terug in de kwaliteit. Hieronder staat een duidelijk overzicht:

Lamp Verwachte levensduur Bereik
Kwarts 3000 uur ± 2 meter
Carbon 4000 uur ± 3 meter
Halogeen 8000 uur ± 5 meter

Deze cijfers zijn schattingen. Deze kunnen verschillen door de toepassing van de lamp en de sterkte (wattage).

Beschermingswaarde

De kwaliteit wordt ook aangegeven middels een IP (International Protection)-waarde. Deze geeft aan hoe de behuizing beveiligd is tegen binnendringen van objecten en hoe waterdicht deze is. Zie onderstaande tabel:

IP- Waarde Binnendringen objecten Waterdicht
IPX4 N.v.t. Spatwaterdicht
IP24 Objecten > 50mm (vingers) Spatwaterdicht
IP65 Stofdicht Spuitwaterdicht

Contact

U kunt uw terrasheaters online bij ons bestellen. Wij bezorgen door heel Nederland.
U bent ook van harte welkom in onze showroom. Hier kunt u onze collectie terrasheaters onder het genot van een kop koffie en een goed advies komen bekijken.
Kunt u op onze site niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »